A kis fasírt golyókat pikk-pakk összegyúrjuk, majd a sütés legegyszerűbb módját választva...... irány a sütő.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg csirkemell
2 db szikkadt zsemle
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kávéskanál só
2 csipetnyi örölt színes bors
1 csipetnyi őrölt szerecsendió
10 dkg sajt (pl. gouda, trappista..)
3 evőkanál étolaj
1/2 csomag zsemlemorzsa
Adag
4 adag
Lépések
1.
A szikkadt zsemléket áztassuk be vízbe (v. tejbe) majd alaposan nyomkodjuk ki.
2.
A csirkemellet daráljuk le, majd adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, az összepréselt fokhagymát, ízlés szerint fűszerezzük, majd gyúrjuk össze a masszát. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, és szintén gyúrjuk alaposan össze.
3.
A sajtot vágjuk fel kisebb kockákra.
4.
Az összegyúrt masszából csippentsünk le kisebb darabokat, lapogassuk el, majd tegyünk rá egy darab sajtot, formázzuk gombóccá, és forgassuk bele a zsemlemorzsába. (nedvesítsük be a kezünket, akkor nem ragad hozzá a massza, és könnyen megtudjuk formázni)
5.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd spircceljük le olajjal. Ezután helyezzük rá a húsgombócokat, majd szintén spricceljük meg az olajjal.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!