Ponty sajtos, krumplis bundában
Príma konyha 2018/12 szám
- 60 dkg Pontyfilé
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál frissen őrölt fekete bors
- 3 db tojás
- 1 db burgonya
- 10 dkg félzsíros reszelt sajt
- 12 dkg finomliszt
1.
A ponty húsát a bőréig sűrűn, nagyjából 2 milliméterenként beirdaljuk, majd 8 szeletre vágjuk, 1 kiskanál sóval és borssal behintve félrerakjuk.
2.
A tojásokat felverjük, a meghámozott burgonyát belereszeljük. A sajtot és 3 evőkanál lisztet hozzáadunk, 1 mokkáskanál sóval ízesítjük.
3.
A pontyot először a maradék lisztben, azután a krumplis, sajtos, tojásos masszában beleforgatjuk. Bő, közepesen forró olajban, a hal vastagságától függően 12-14 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatjuk.
4.
Törlőpapíron lecsepegtetve, rizibizivel vagy majonézes burgonyasalátával tálaljuk.
- Mielőtt a halat sütni kezdenénk, a krumplis, sajtos, tojásos masszából egy keveset cseppentsünk az olajba. Így nemcsak azt ellenőrizhetjük, hogy az olaj elég forró-e, de azt is, hogy a tojásos keverék elég sűrű-e ahhoz, hogy a húst jól bevonja. Ha hígnak bizonyulna, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!