Ez az étel egy családi tradicionális recept ,még az én nagyanyám is így készítette a csirkepörköltett .
Hozzávalók 6 adaghoz
1 db egész csirke
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db TV paprika
1 evőkanál mangalica zsír
1 teáskanál só
1 evőkanál őrölt pirospaprika
60 dkg burgonya
1 db tojás
6 evőkanál liszt
1 db hegyes erős zöld paprika
Adag
6 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a a csirkét feldaraboljuk,a hagymát tisztítás után kockára aprítjuk.
2.
A hagymát a felmelegített zsírra dobjuk és meg dinszteljük,csipet sóval,mert így szétomlik a hagyma szaftosabb lesz a a pörkölt.
3.
A megdinsztelt hagymára rakjuk a megmosót és feldarabolt csirkét,és tovább pároljuk. Addig amíg hús kifehéredik ,és ekkor megszórjuk piros paprikával,elkeverjük,és felöntjük annyi vízzel ,hogy ép ellepje,sózzuk és belerakjuk a paprikát,és a paradicsomot. Lassú tűzön főzzük.
4.
Amíg fő a csirkepörkölt addig elkészítjük a galuskát a lisztbe ütjük a tojást ,és annyi vizet ,hogy közepesen lágy galuska tésztát kapjunk. Nem dolgozzuk nagyon ki mert akkor kemény lesz a galuska.
5.
A krumplit megtisztítjuk ,és hasábokra vágjuk. Amikor a csirkepörkölt fél fövésben van akkor hozzáadjuk a hasábokra vágott krumplit,és tovább főzzük. Három negyed fövésben ,ha kell akkor öntünk vizet,és kanállal bele szaggatjuk a galuskát és készre főzzük a csirkepörköltet.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!