A padlizsánokat fa- vagy kerámiakéssel félbe vágom, a közepüket kivájom. A padlizsáncsónakokat egy nagyobb tepsire helyezem, finoman sózom.
2.
A padlizsánhúst apróra vágom. Egy nagyobb serpenyőben a finomra vágott hagymát megdinsztelem, majd amikor már majdnem üveges, akkor a zúzott fokhagymát is hozzáadom. Erre kerül a darált hús, a kicsumázott, apróra kockázott paprika és a padlizsán, amit rövid ideig – gyakori kevergetés mellett – pirítok, majd felöntöm paradicsommal, fűszerezem, és fedve, kis lángon rotyogtatom.
3.
A padlizsáncsónakokból a felgyűlt levet leöntöm, a kész töltelékkel megtöltöm, majd reszelt sajtot hintek a töltelékek tetejére, és a tepsit a 190 fokra előmelegített sütőbe tolom.
Addig sütöm, amíg a sajt szépen megszínesedik.
Friss korianderrel, petrezselyemmel megszórva kínálom.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!