1.
A pulykamellet ízlés szerint csíkozzuk fel. A gombát tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le. A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd a vöröshagymát vágjuk félbe és szeleteljük fel, a fokhagymát vágjuk fel apróra.
2.
Egy wokban vagy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, adjuk hozzá a felcsíkozott pulykamellet és süssük fehéredésig, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
3.
Ezután a zsiradékhoz adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát, pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá az apróra felvágott fokhagymát, pár pillanat múlva pedig az alaposan lecsepegtetett gombát is.
4.
Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint tárkonnyal és az ételízesítővel, majd tegyük vissza az elősütött pulykamellet, és öntsük fel a tejszínnel.
5.
Keverjük alaposan össze, majd közben többször megkeverve, főzzük kb. 10 percig, hogy a hús kellően átfőjön, és a szaftja kissé besűrűsödjön. Ezután zárjuk el a gázt, fedjük le az edényt, és tálalásig tartsuk melegen.
Közben készítsük el a bulgurt.
6.
Egy nagyobb edénybe forraljunk fel bőséges mennyiségű, enyhén sós vizet, adjuk hozzá a bulgurt és néha megkeverve főzzük puhára, majd szűrjük és csepegtessük le. (közben kóstoljuk, és arra figyeljünk nehogy túlfőzzük)
7.
A vajat melegítsük fel, adjuk hozzá a lecsepegtetett bulgurt, ízlés szerint sózzuk, és keverjük alaposan össze.
8.
Tálalás előtt tegyünk a tányérra pár kanál bulgurt, majd kanalazzuk rá a gombás pulykamellet, szórjuk meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és úgy kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!