Köretként is kiváló, de vegetáriánusoknak önálló fogás is lehet.
Hozzávalók 3 adaghoz
4 db nagyobb burgonya
2 fej lila hagyma
150 g tejföl
1-2 kávéskanál Só , kevés ecet a főzővízbe
1 teáskanál mustár
1 evőkanál olaj
1-2 kávéskanál kapor
2-3 csipetnyi Őrölt bors ízlés szerint
1 kávéskanál fokhagyma granulátum ízlés szerint
Adag
3 adag
Lépések
1.
A lila hagymát apróra szeleteljük, megsózzuk és félretesszük. A burgonyát héjastól, egészben, enyhén ecetes vízben megfőzzük.
Megtisztítjuk, és a felkarikázott főtt krumplit rátesszük a sózott lila hagymára.
2.
A tejfölből, mustárból, szárított kaporból, olajból, sóból, őrölt borsból és a fokhagyma granulátumból öntetet készítünk. Az egészet jól összekeverjük egy tálban. A burgonyás lila hagymát összekeverjük az öntettel.
Hűtőbe tesszük majd tálaljuk, hogy összeérjenek az ízek.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!