A krumplikása a legegyszerűbben, és a legkönnyebben elkészíthető, és jól illik hozzá a lecsós csirkemáj.
Hozzávalók 2 adaghoz
50 dkg krumpli
1 evőkanál liszt
1 kávéskanál só
kb. 4 dl víz
6 db csirkemáj
1 db vöröshagyma
3 db TV paprika
3 db paradicsom
2 csipetnyi só
2 csipetnyi fekete bors (őrölt)
1 kávéskanál ételízesítő
1 kávéskanál majoránna
1 teáskanál csemege pirospaprika
1 teáskanál piros arany ízlés szerint csemege vagy, csípős
2 evőkanál étolaj
Adag
2 adag
Lépések
1.
A megpucolt, és apró kockákra vágott krumplit öntsük fel annyi vízzel hogy éppen csak ellepje, adjuk hozzá a sót, majd főzzük puhára. (addig főzzük, hogy a krumpli már szinte szétfőjön)
2.
A puhára főtt krumplit ezután botmixerrel pépesítsük, majd szórjuk meg a liszttel, keverjük simára, csomómentesre.
3.
Ezután tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve addig főzzük, hogy besűrűsödjön, és elfője a lisztes ízét. (kb. 1-2 perc) Közben kóstoljuk, és ha szükséges még sóval ízesítsük.
4.
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel.
5.
Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg kissé összeesik.
6.
Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után a paradicsomot, szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majoránnával, majd keverjük össze.
7.
Ezután addig pároljuk, míg a paprika és a paradicsom kissé összeesik.
8.
Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, majd félig lefedve a serpenyőt, pár perc alatt pároljuk puhára a májat. (közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges öntsünk alá egy pici vizet, és ízesítsünk utána)
Tálaláskor a krumplikására kanalazzuk rá a lecsós csirkemájat, majd úgy kínáljuk. A krumplikása nagyon egyszerű étel, de remekül illik a lecsós csirkemájhoz.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!