Az unokáim kedvence ez a recept és gyorsan elkészül.
Hozzávalók
750 g darált marhahús
1 evőkanál kapor
1 db vöröshagyma
1 kávéskanál őrölt kardamom
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 teáskanál só
1 dl extra szűz olívaolaj
5 dl + görög joghurt
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál koriander
Lépések
1.
A vöröshagymát és a kaprot apróra vágjuk, majd a darált húshoz adjuk. Kardamommal, római köménnyel, sóval ízesítjük, majd összedolgozzuk. Diónyi gombócokat formálunk, majd az olívaolajon megsütjük őket.
2.
A keményítőt egy kevés vízzel elkeverjük. A joghurtot egy lábosba tesszük, majd a keményítőt belekeverjük. Római köménnyel, sóval ízesítjük, majd felmelegítjük. Hozzáadjuk a gombócokat és 5 percig főzzük.
3.
Tálaláskor durvára vágott korianderzölddel szórjuk meg a gombócokat, párolt rizzsel kínáljuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!