A tavaszi fogások közül az egyik kedvencem. Újkrumpli hiányában tört hagymás krumplival is kitűnő.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 kg csontos, bőrős malackaraj
1 kg újkrumpli
2 csipetnyi friss rozmaring
4 gerezd fokhagyma
6 dkg vaj
2 csapott ek petrezselyem
Adag
4 adag
Lépések
1.
A malacot a csontok mentén nagyjából felszeletelem. A fokhagymát vékonyra szelem. A szeletek közét sót és friss rozmaring leveleket morzsolok, majd a vékonyra vágott fokhagymát is közé illesztem. a húst tepsire teszem, és a 210 fokra előmelegített sütőbe teszem. Nem fedem, nem locsolom, csak hagyom szépen megsülni.
2.
Amíg sül, addig az újkrumplit megpucolom, felkarikázom. Egy mély, fedős serpenyőben – gyakori kevergetés mellett - vajon megpárolom. Utolsó pillanatban frissen vágott petrezselyemmel meghintem.
Ha nagyon szép, ropogós bőrt szeretnénk a szeletekre, akkor érdemes barna sörrel átkenni a bőrt, és a végén grill funkción kissé lepirítani, ha addig magától nem sülne elég ropogósra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!