A pankó morzsát akár friss zsemléből is elkészíthetjük, és nagyon omlós, ropogós lesz a bunda a sülés után.
Hozzávalók 2 adaghoz
6 db kétízületes csirkeszárny
1 kávéskanál só
1 csipetnyi bors
2 db panír
2 db tojás
5 evőkanál liszt
8 dl A sütéshez: olaj
1 bögre Körte chutney
1 db chilipaprika
3 db császárkörte
1 teáskanál almaecet
1 teáskanál só
1 csapott ek mazsola
2 dkg gyömbér
4 dkg cukor
1 teáskanál szegfűbors
1 teáskanál szegfűszeg
Adag
2 adag
Lépések
1.
A két zsemlét darabokra vágjuk, és egy aprítóba felaprítjuk. A csirkeszárny alsó, és felső részét a köztük lévő ízületnél, egy éles késsel szétvágjuk.A felső szárnyon, az elvágott ízület alatt a bőrt és a inakat késsel körbevágjuk, majd a húst kezünkkel a másik irányba letoljuk.
2.
A húst a csontról lefejtjük, és kifordítjuk úgy, hogy a bőr belülre kerüljön. Az alsó szárnyról a szárnyvéget leválasztjuk. A szárnyvéget lefelé meghúzzuk, addig amíg az alsó szárny csontjai előbújnak.
3.
A húst a csontról letoljuk, és a vékonyabbik csontot megcsavarjuk, majd kihúzzuk. Mint a felső szárnynál, a húst lefejtjük, és szintén kifordítjuk. A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz a szárnyakat megforgatjuk a lisztben, tojásban, majd a zsemlemorzsában. Jól nyomkodjuk a morzsát a húshoz.
4.
Egy serpenyőben napraforgóolajat hevítünk és ebbe tesszük a csirkeszárnyakat, figyelve arra hogy a sütés első felében a csontok az olajból kilógjanak. Ezt azért tesszük így, hogy a csontok a sütés során ne feketedjenek meg. Mikor a panírozott rész kezd barnulni a szárnyakat elfektetjük, és folyamatosan forgatva aranybarnára sütjük.Mikor megsült kivesszük a serpenyőből, és egy konyhai papírtörlővel felitatjuk róla az olajat.
5.
Az érett, szaftos körtéket megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk. Az apró kockákra vágott körtét egy nagyobb lábosban megfőzzük. Fűszerezzük a fahéjjal, szegfűborssal, szegfűszeggel, sóval. Hozzáadjuk a mazsolát is, és cukorral édesítjük. Adjuk hozzá a frissen lereszelt gyömbért és az apróra vágott chili paprikát is (ha nem szeretjük nagyon erősen, akkor az ereit dobjuk el). Jó sűrűre főzzük, akkor adjuk hozzá az almaecetet. Ezzel még 5-6 percig főzzük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!