A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a levelekről a vastagabb ereket eltávolítjuk. Forrásban lévő vízben a kelkáposzta megtisztított leveleit félig megfőzzük, lecsepegtetjük és félre tesszük.
2.
Kevés olajon finomra vágott hagymát üvegesre dinsztelünk, majd a darált húst vele együtt fehéredésig pirítjuk. 2 kk. sóval, borssal, zúzott fokhagymával, őrölt köménnyel, morzsolt majoránnával és fűszerpaprikával ízesítjük. Végül a húsraguhoz annyit vizet öntünk, hogy ellepje azt, és lassú tűzön készre főzzük.
3.
A rizst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, 1 kk. sózzuk, majd forrásban lévő vízzel felöntjük. Egy kavarás után lefedjük és közepes lángon, fedő alatt, levét elforralva készre főzzük. Lezárjuk, majd 10 percet pihentetjük.
4.
A kihűlt rizst a húsos raguval és a tojással, 1 kk. sóval összekeverjük, majd egy kiolajozott tűzálló tálba rétegezzük. Arra figyeljünk, hogy a legfelső réteg kelkáposzta legyen. A tetejét tojásos tejföllel megkenjük, előmelegített sütőben (185/165) 20 perc készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!