Lazacfilé narancsos vajmártásban, sütőben sült édesburgonyával
Ajánlom karácsonyra ezt a finom remekbeszabott halas ételt.
- 1 db édesburgonya
- 1 db Ravigó mártáshoz
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1-2 csipetnyi só
- 1 kávéskanál mézes kapros mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db finomra aprított lilahagyma
- 1 db finoman aprított csemegeuborka
- 1 db keményre főtt tojás aprítva
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 1 evőkanál finomra aprított snidling
- 4 szelet lazacfilé
- 2 db narancs
1.
Egy sütőlemezt papírral borítunk, és az édesburgonyát felkarikázva megsütjük kevés olívaolajjal meglocsoljuk, borsozzuk, majd 20 percig sütjük 200 C fokon.
2.
A lazacszeleteket szárazra töröljük, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben olívaolajat teszünk, és a lazacokat a bőrükkel lefelé a serpenyőbe tesszük, lenyomkodjuk, majd átfordítjuk, és a narancslevet ráöntjük, majd beforraljuk. Levesszük a tűzről, és a vajjal besűrítjük, beleolvasztjuk.
3.
A tányérokra tesszük az édesburgonya karikákat, ráhelyezünk egy halszeletet, a ravigóval megrakjuk, és meglocsoljuk a vajas narancsmártással. Gyorsan elkészül ez az ünnepi fogás!
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!