A legegyszerűbb saláta! Nyáron a grillezett húsokhoz ajánlom, de vegánoknak is kiváló étel.
Hozzávalók 2 adaghoz
6 db nagy barna bio csiperke
3 csipetnyi só,őrölt bors frissen őrölve
1 teáskanál oregano
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
8 db Salátához:kemény,de édes paradicsom
1 csomag Zott mini mozzarella
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 csipetnyi ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
3 csipetnyi só
5 dkg 1 jó nagy marék ruccola saláta
Adag
2 adag
Lépések
1.
A barna csiperkét lehámozzuk, a szárát kitörjük, nem kell megmosni. Egy sütőtepsit alufóliával kibéleünk,és olívával megkenjük. A gombákat ráhelyezzük fejjel lefelé, és sózzuk, borsozzuk,majd meglocsoljuk olívaolajjal, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
2.
A salátához való rukkolát megmossuk és átcentrifugázzuk, hogy száraz legyen. A paradicsomot apróra vágjuk. A mozzarellagolyókat félbevágjuk. Egy tálkába tesszük őket, sózzuk borsozzuk, a fokhagymát belereszeljük.
3.
Megöntözzük olívával, és megszórjuk oregánóval. Jól összekeverjük. A rukkolát tálra rendezzük, végül a grillezett gombákat is rárakjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!