Serpenyős - rizses csirke
- 15 dkg rizs
- 1-2 kávéskanál bors, só
- 1 db vöröshagyma
- 1 db TV paprika
- 1 db paradicsom
- 15 dkg csirkemellfilé
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál étolaj
- 1-2 kávéskanál csirke fűszerkeverék
- 1/2 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál chili
- 2 dkg vaj
- 2-3 evőkanál petrezselyem
1.
Sós vizet forralunk, és a rizst kb.15 percig főzzük nem túl puhára. Leszűrjük hagyjuk , lecsepegni.
2.
A hagymát apróra vágjuk. A tv paprikát vékonyra felcsíkozzuk. A paradicsomot, felkockázzuk, a húst kockákra vágjuk. A fokhagymát, megtisztítjuk, és aprítjuk.
3.
A csirkemell darabokat fűszerezzük, egy serpenyőbe forró olajba rakjuk, 10 percig sütjük , a fokhagymát belerakjuk, és borssal ízesítjük. Ha szépen megpirúlt kivesszük a serpenyőből, félrerakjuk.
4.
A vajat felolvasztjuk, a hagymát és a paprikacsíkokat kis lángon 5 percig pirítjuk. Ezután a rizst és a paradicsomkockákat hozzáadjuk, majd sóval és borssal, pirospaprikával, és a chillivel ízesítjük, is.
5.
A húsokat is belekeverjük, és lefedve kis lángon, 10 percig pároljuk.
6.
Tálaljuk, tetejére petrezselymet szórhatunk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!