Húsmentes, egyszerű és könnyű nyári ebéd, de annak ellenére igen laktató.
Hozzávalók 4 adaghoz
3 db zsenge cukkini
1 csomag újhagyma
20 dkg füstölt sajt
10 dkg edami sajt
1,5 dl főzőtejszín (20%-os)
3 db tojás
2 evőkanál finomliszt
1 kávéskanál curry
2 csipetnyi só
1 csipetnyi örölt színes bors
2 evőkanál étolaj
2 dkg vaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
Az egyik cukkinit vékonyan szeleteljük fel, a másik kettőt pedig vágjuk fel kisebb kockákra.
Az újhagymának vágjuk le a zöld szárát, majd vékonyan szeleteljük fel.
A sajtokat egy kisebb lyukú reszelőn, reszeljük le.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt újhagymát, és pároljuk üvegesre.
3.
Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a curryvel, keverjük össze, pároljuk roppanósra, majd hűtsük langyosra.
4.
A kissé felvert tojásokhoz adjuk hozzá a tejszínt, szórjuk meg egy pici sóval, majd keverjük össze.
5.
Ezután adjuk hozzá a lisztet, keverjük simára, majd keverjük hozzá a füstölt sajt több mint a felét, végül pedig a langyosra hűlt cukkinit is.
6.
A sütőformát kenjünk ki a vajjal, majd egyenletesen öntsük bele a cukkinis keveréket.
7.
Ezután helyezzük rá a vékonyan felszeletelt cukkinit úgy, hogy teljesen befedje a masszát, majd enyhén sózzuk, és szórjuk meg a maradék füstölt és edami sajt keverékével.
8.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!