A fűszereket ízlés szerinti mennyiségben keverjük össze.
2.
A combokat vágjuk ketté, majd alaposan dörzsöljük be az összekevert fűszerkeverékkel, és hagyjuk pár órát (v. egy egész éjszakát) állni, hogy az ízek kellően átjárják a húst.
3.
Egy nagyobb tepsibe öntsük bele a bort, az olívaolajat, és helyezzük egymásmellé a befűszerezett combokat, tegyük közé a babérlevelet, héjastól a fokhagymagerezdeket, a cikkekre vágott citromot, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 45 perc alatt pároljuk puhára a húst.
5.
Az újkrumplit egy dörzsis szivaccsal dörzsöljük át, mossuk meg alaposan, majd vágjuk félbe. Ezután szórjuk meg sóval, és forgassuk alaposan össze.
6.
Vegyük ki a sütőből a tepsit, és locsoljuk meg a húst a szafttal, majd tegyük köré félbevágott újkrumplit, szórjuk meg az olajbogyóval, és tegyük vissza a sütőbe. Ezután addig süssük, még a krumpli puhára, és a hús szép pirosra sül. (közben locsoljuk meg a húst a szafttal) Tálaláskor helyezzük tányérra a pirosra sült csirkecombot, majd ízlés szerint tegyünk mellé a krumpliból, olajbogyóból, és a sült fokhagymából, majd úgy kínáljuk.
Kedves Lázárné! Csakis 4 evőkanál olívaolaj kell hozzá, a 2 dl olaj véletlen elírás a receptben, és sajnálom, hogy kimaradt az olajbogyó, elnézését kérem. Én 2-3 maréknyi olajbogyóval szórtam meg, de ez ízlés dolga, lehet több vagy éppen kevesebb is.
Lázárné
2018.02.19 12:41
A 20dl olajat nem értem hol kell felhasználni, ha ezt kihagyjuk jó a recept. Az olívabogyó hiányzik a hozzávalókból, pedig az jó ötlet benne.