Jól variálható fogás, amit a gyerekek is biztosan kedvelni fognak.
Hozzávalók 6 adaghoz
50 dkg leveles tészta
40 dkg csirkemellfilé
6 evőkanál mexikói zöldségkeverék
6 evőkanál tejszín
1 kávéskanál mustár
2 csipetnyi morzsolt kakukkfű
10 dkg reszelt trappista sajt
1 csipetnyi morzsolt rozmaring
2 csipetnyi só
2 csipetnyi só, bors
Adag
6 adag
Lépések
1.
A csirkemellet apróbb kockákra vágom, kevés olajon, kis sóval és borssal fűszerezve lepirítom. A zöldségkeveréket megfőzöm, majd a megfőtt zöldséget alaposan lecsepegtetem.
2.
A leveles tésztát liszttel vékonyan behintett felületre helyezem, majd kisujjnyira kinyújtom, és hat kockára vágom. A muffinsütő hat kapszliját olajjal vékonyan kikenem, a tésztát ezekbe belesimítom.
3.
A csirkehúst egy keverőtálba teszem, hozzáadom a zöldségeket, a tejszínt, fűszerezem, picit sózom, mustárral ízesítem, átkeverem, majd tésztakosarakba kanalazom. A kész batyukat reszelt sajttal meghintem, majd a 160 fokra előmelegített tepsibe tolom a muffinsütőt és addig sütöm a tésztakosarakat, amíg a tetejükön a sajt meg nem színesedik.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!