Igazi nyári fogás, amit akár vacsoraként is fogyaszthatunk.
Hozzávalók
8 db portobello gomba
16 db szeletelt bacon
2 db paradicsom
2 db mozzarella
3 kávéskanál pesto
2 kávéskanál fenyőmag
2 csipetnyi só
1 csipetnyi frissen őrölt fekete bors
Lépések
1.
A paradicsomot apróra vágom, majd a pestoval elkeverem. A fenyőmagot száraz serpenyőben lepirítom, majd picit megtöröm. A mozzarellát lecsepegtetem, majd szintén apró kockákra vágom, és a fenyőmaggal együtt a paradicsomhoz keverem. A gombafejeket finoman sózom, borsozom, és ezzel a keverékkel megtöltöm. Végül két szalonnacsíkkal ügyesen körbetekerem. A szalonnacsíkokat fogpiszkálóval rögzítem.
2.
A gombákfejeket vagy serpenyőben – kevés olívaolajon – vagy grillrácsra téve, közepes erősségű parázs felett sütöm, amíg a szalonna meg nem pirul. A végén akár a sütő grillrácsa alá is betehető a serpenyő (ha bírja), így a szalonna körbe lepirítható anélkül, hogy a töltelék kifolyna.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!