Ameddig a fűszeres hússzeletek a sütőben puhára párolódnak, van idő előkészíteni a tejfölös gombát......
Hozzávalók 4 adaghoz
4 szelet sertéstarja (csonttal)
50 dkg gomba
1 db vöröshagyma
1 teáskanál só
1/2 kávéskanál őrölt fekete bors
2 teáskanál ételízesítő
1 kávéskanál majoránna
1 teáskanál csemege pirospaprika
2 dl tejföl (20%-os)
1 dl víz
3 evőkanál étolaj
5 dkg vaj
Adag
4 adag
Lépések
1.
A vastagabb szelet csontos tarjának a húsos részét enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk legalább egy fél órát állni.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd pár perc alatt, süssük elő a hússzeletek mindkét oldalát.
3.
Ezután tegyük egymásmellé a tepsibe, csorgassuk rá a visszamaradt zsiradékot, ízlés szerint szórjuk meg ételízesítővel, majorannával, öntsük alá a vizet, majd fóliával fedjük le a tepsit.
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. egy óra alatt puhára a húst.
5.
A gombát tisztítsuk meg, majd ízlés szerint szeleteljük fel. A vöröshagymát vágjuk fel apróra.
6.
Egy serpenyőbe olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
7.
Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk kb. 10 percig. (nem kell alá folyadékot önteni, mert a gomba enged elengedő levet)
8.
Amikor a gomba megpárolódott, szórjuk meg a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, adjuk hozzá a tejfölt, és szintén keverjük össze, majd forraljuk ki.
9.
Ezután a puhára párolódott húsra öntsük rá a tejfölös gombát, majd tegyük vissza a sütőbe, és süssük készre.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!