A csirkemellet vékonyan szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egy fél órát állni, hogy az ízek átjárják. Ezután forgassuk bele a kukoricalisztbe.
2.
Az étolajat hevítsük fel, helyezzük bele a kukoricalisztbe forgatott csirkemellet, és pár perc alatt, mindkét oldalát süssük zsemleszínűre, majd szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
3.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát vágjuk fel vékonyabb karikákra, a paradicsomot vágjuk cikkekre. A füstölt kolbászt vágjuk kisebb kockákra.
4.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a chilis étolajat, majd adjuk hozzá a felkockázott füstölt kolbászt, és süssük pirosra.
5.
Ezután adjuk hozzá felszeletelt vöröshagymát, pároljuk pár percig, majd adjuk hozzá először a paprikát, majd amikor kissé összeesett a paradicsomot is.
6.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd lefedve, néha megkeverve, addig pároljuk, hogy még roppanós maradjon a paprika, és a paradicsom is.
7.
Ezután az elősütött csirkemellcsíkokat helyezzük bele a lecsóba, majd egyesével üssük bele a fürjtojásokat, és pároljuk tovább pár percig, attól függően, hogy a tojást lágyabban vagy éppen keményebben szeretnénk.
Az elkészült lecsót ízlés szerint a serpenyőben is tálalhatjuk, de tányérra is szedhetjük. Kínálhatunk mellé egy szelet friss kenyeret, vagy éppen péksüteményt.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!