A fasírtot többféleképpen is készítettem már. Párolt káposztával tálaltam.
Hozzávalók 6 adaghoz
1 kg darát hús
3 púpozott ek zsemlemorzsa
5 gerezd fokhagyma
2 db vöröshagyma
3 evőkanál pirospaprika
1-2 kávéskanál só
2 db tojás
8 db tojás
1 csokor aprított petrezselyemzöld
2-3 csipetnyi só
Adag
6 adag
Lépések
1.
A töltelékhez 8 tojást megfőzünk, keményre, ha kihűlt, apróra vágjuk. Hozzáadunk 2 egész tojást, a felvágott petrezselyem levelet , ízesítjük és összekeverjük.
2.
A húst a többi hozzávalóval jól eldolgozzuk. Kétfelé választjuk, az egyik felét egy sütőpapírra vagy - zacskóra kiterítjük ( előtte pici vízzel bekenjük a zacskót, hogy könnyebb legyen vékonyra szétnyomkodni rajta a húst) . A tojásmasszát is szétválasztjuk , az egyik felét a szétlapított húsmasszára terítjük. A zacskó segítségével rúdba göngyöljük. A másik rudat ugyanígy készítjük el.
3.
A tetejüket megkenjük olajjal vagy zsírral , hogy ne csattanjon szét a hús, és 30-40 percig sütjük, közepes lángon.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!