Itt szilva szezon, én most kerek szilvát kaptam, egészben nem fér a gombócba,de negyedekbe vágva igen.
Hozzávalók 4 adaghoz
250 g túró
2 db tojás
4 csapott ek búzadara
1 csapott ek só
15 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál olaj
1 evőkanál porcukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
4 db szilva
Adag
4 adag
Lépések
1.
Először a vizet tesszük fel csipet sóval forrni.
2.
A túrót villával összetörjük, csipet sót teszünk bele, beleütjük a két tojást, jól kikavarjuk, majd beleszórjuk, a búzadarát összekeverjük, addig pihentetjük, amíg a víz felforr.
3.
Ha nagyobb szilvánk van, akkor negyedekbe vágjuk. Közben a zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
4.
Ha forr, a víz csendesebbre vesszük.
A kezünket bevizezzük, a tenyerünkbe teszünk egy púpos evőkanál túrós masszát és a közepébe két negyed szilvát teszünk megszórjuk fahéjjal, csipet cukorral. Gombócot formázunk belőle és a forrásban lévő vízbe rakjuk.
5.
Ha feljönnek a víz tetejére és elkezdenek forogni akkor megfőttek a túrógombócok.
Kiszedjük a pirított zsemlemorzsára, beleforgatjuk.
Tálalásnál fahéjas porcukorral megszórjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!