Nem barack lekvárral töltöttem, finom szőlős lekvárral amit Anyum készített.
Nagyon finom,omlós linzer.
Hozzávalók 4 adaghoz
1 db citrom reszelt héja
500 g finomliszt
1 kávéskanál sütőpor
1 csipetnyi só
250 g lágy vaj/margarin
200 g porcukor
2 db tojássárgája
1 db tojás (egész)
1 db tojásfehérje
10 dkg vágott cukrozott dió
1 üveg sárgabarack lekvár
8 dkg vágott dió
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 órát hideg helyen pihentetjük.
2.
3 mm vastagra kinyújtjuk,4 cm-s cakkos formával kiszúrjuk,minden másodikat egy gyűszűvel szúrjuk ki.
3.
Tojásfehérjével a linzert bekenjük,cukrozott vágott dióval megszórjuk és 180 fokon világosra,kb 7-8 perc alatt megsütjük. A kisült,kihűlt linzerünket lekvárral megtöltjük,porcukorral megszórjuk.
4.
A leeső részeket 8 dkg apróra vágott dióval összegyúrtam,kis darabokra vágtam,majd kifliket formáztam belőle.
5.
180 fokon 8 perc alatt megsütöttem,még forrón vaníliás porcukorba forgattam. Sokáig eláll.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!