Kicsit időigényes az elkészítése, de megéri, amikor látjuk mások mosolygós arcát a nyuszik láttán:)
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg finom liszt
2 kávéskanál só
2.5 dkg élesztő
2 db tojássárgája
25 dkg tehéntúró
25 dkg margarin
1 dl kefir
1 db egész tojás
2 dkg bors
5 dkg napraforgó (tetejére díszítésnek)
Adag
4 adag
Lépések
1.
Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a túrót, lágy margarint, kefirt, tojások sárgáját és a sót. Jól összedolgozzuk, és lefedve, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
2.
Ezután lisztezett deszkán kb.1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kis szaggatóval kiszaggatjuk.
3.
A füleit úgy vágjuk ki, hogy teáskanál szárának a végét a tészta végéhez tesszük, és körbe kivágjuk.
4.
Margarinnal kikent tepsibe tesszük a kerek tésztákat, tetejét lekenjük felvert tojással, és hozzáillesztjük a füleket.
5.
Ezután minden nyuszifejet lekenjük tojással, egész bors a szemei és az orra, napraforgómagok a bajusza:)
6.
Előmelegített sütőben sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!