Karácsony nem telhet el enélkül a finomság nélkül.
Hozzávalók 4 adaghoz
20 dkg pisztáciás marcipán
25 dkg piskótamaradékk szélek, egyéb
2 evőkanál jamajikai rum
1 evőkanál margarin
1 evőkanál sötét jóminőségű kakaópor
2 evőkanál barna nádcukor
3 evőkanál baracklekvár
1 kávéskanál őrölt vaníliarúd
1 db citrom reszelt héja, vagy instant
10 dkg Bevonat a széleinek:őrölt mandula
10 dkg ét tortabevonó
2 evőkanál étolaj
5 dkg Díszítés: ízlés szerint durvára vágott (brontei) zöld pisztácia
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tölteléknek valókat összedolgozzuk ne túl puha masszává. A hűtőbe tesszük 1 órára. A csokoládét az olajjal gőzfürdőn megolvasztjuk, és simára keverjük. A marcipánt egy jó nagyra vágott folpackfólia közé tesszük, és nyújtófával nagyon vékony téglalap alakúra nyújtjuk. Elővesszük a puncsmasszát, és 1, 5 cm hengert formálunk belőle.
2.
Ha több hengert készítünk, akkor könnyebben megy. Betekerjük a marcipánba a tölteléket, és megsodorjuk. kb. 12 cm-es rudakat vágunk éles vizes késsel, és megformáljuk őket. A két végüket csokiba mártjuk, majd egy zsírpapírral bélel nagy tálcára helyezzük, és a darabolt pisztáciával megszórjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Azután tehetjük már kínáló tálra.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!