Szabadságom alatt ez a rózsacsokor elkészítése is belefért az időmbe:)
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg búzaliszt
2.5 dkg élesztő
8 dkg porcukor
2 db tojássárgája
2 evőkanál étolaj
2.5 dl tej
1 kávéskanál só
15 dkg darált dió
4 evőkanál cukor
4 evőkanál lekvár
Adag
4 adag
Lépések
1.
Tejbe tesszük a cukrot, langyosra melegítjük, levesszük a tűzről, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
2.
Közben egy nagyobb tálba tesszük a lisztet, tojások sárgáját, sót, olajat és a felfuttatott élesztőt, jól kidolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
3.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk. 8 db 40 cm hosszú és 10 cm széles csíkokat vágunk belőle.
4.
Csíkokat lekvárral megkenjük, cukrozott dióval meghintjük, félbehajtjuk és feltekerjük.
5.
Margarinnal megkent tortaformába tesszük a virágokat, felvert tojással lekenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!