A rebarbara egy méltatlanul hanyagolt alapanyag, pedig rendkívül jól illeszkedik a desszertekhez és a húsokhoz is.
Hozzávalók 8 adaghoz
7 szál rebarbara
14 dkg cukor
8 dkg rétesliszt
8 dkg finomliszt
8 dkg darált dió
0,5 csomag sütőpor
2 db tojás
1 csipetnyi só
2 dkg citromfű
12 dkg 20%-os tejföl
Adag
8 adag
Lépések
1.
A rebarbara szálakat megtisztítjuk és másfél centis darabokra felvágjuk. A cukor felével, a finomra vágott citromfűvel és a darált dióval összekeverjük és félretesszük.
2.
A sütőport elkeverjük a kétfajta liszttel és sóval. A tojásokat a maradék cukorral fehéredésig habosra keverjük. Fellazítjuk a tejföllel, és óvatos mozdulatokkal apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket.
3.
A sütőformát kivajazzuk és kilisztezzük.
4.
A tésztát óvatos mozdulatokkal beleöntjük.
5.
Ráhalmozzuk az előkészített rebarbarát.
6.
Előmelegített sütőben (185/160 fok) 40 perc alatt készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!