Kutattam kerestem és megtaláltam az igazi piaci lángos recptjét . Kipróbáltam tökéletes lett.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 teáskanál só
1 csipetnyi cukor
4 dl víz
4 dl olaj
20 dkg sajt
3 dl tejföl
Adag
4 adag
Lépések
1.
Elkészítés: az élesztőt belemorzsoljuk a 1 dl langyos cukros vízbe és felfuttatjuk.
2.
Egy tálba bele szitáljuk a lisztet sóval elkeverjük majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt.
3.
Elkezdjük összeállító a tésztát apránként adagoljuk hozza a langyos vizet addig dagasztjuk amíg fel veszi a vizet tészta és egy lágy kissé ragacsos tésztát kapunk. A tésztának el kell válni az edény falától. tetejét átkenjük olajjal letakarjuk és 30 percig meleg helyen kelesztjük.
4.
Ha megkelt a tészta olajos kézzel 6-8 egyforma adagot csipünk kis cipókat formázunk .Rövid ideig újra kelesztjük.
5.
Egy serpenyőbe az olajat 200 c felhevítjük.
6.
Olajos kézzel a levegőben elkezdjük körbe körbe nyújtani a tésztát ha megy van szép kör alakú lángos a forró olajban tesszük és szép piros ropogósra kisütjük.
7.
Akkor jó a tésztánk ha az olajban a közepe fel púposodik.
8.
Papír törlőre kiszedjük. Tálalásnál megkenjük langyos tejföllel és a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!