A leveles tésztának köszönhetően pikk-pakk elkészül.
Hozzávalók 12 adaghoz
2 csomag előnyújott leveles tészta
10 dkg rebarbara
1 db édes alma
3 db bodzavirág
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 csomag vaníliás cukor
0,5 dl víz
Adag
12 adag
Lépések
1.
A rebarbarát és az almát meghámozni, majd kockákra felvágni. Egy edénybe tenni és felönteni kb. 0,5 dl vízzel, hozzáadni a cukrot, az őrölt fahéjat, majd pár perc alatt puhára főzni. Ezután botmixerrel pépesíteni, és végül teljesen kihűteni.
2.
A kihűtött masszához keverni a vaníliás cukrot, és a vaníliás pudingport, majd belecsipkedni a bodzavirágot.
3.
A előnyújtott leveles tésztát kicsavarni a papírból, majd egyenletesen rákenni a rebarbarás-pudingos masszát. (mindkét leveles tésztával így járjunk el)
4.
Ezután a papír segítségével óvatosan feltekerni, mint a bejglit, majd éles késsel kb. 1 cm-es csíkokra felszeletelni.
5.
Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe helyezni egymástól kicsit távolabb a csigákat. (sütés közben nőni fognak a csigák!!!)
6.
Előmelegített sütőbe, magasabb hőmérsékleten kb. 25 perc alatt szép pirosra sütni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!