Panna Cotta, eperöntettel
- 2.5 dl habtejszín
- 2.5 dl tej
- 0.5 üveg vanilia aroma
- 5 evőkanál cukor
- 4 db lapzselatin
- 400 g eper
- 2 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál méz
1.
A tejet, és a tejszínt öntsük egy lábasba, és kavargatás mellett kezdjük el melegíteni, addig, amíg elkezd forrni. Ahogy az első buborékok megjelennek vegyük le a tűzről. Tegyük bele a vanília aromát.
2.
Amíg melegszik a tej, és a tejszín, a 4 db zselatinlapot tegyük hideg vízbe, és kb. 10 percet áztassuk.
3.
Ezalatt a 10 perc alatt nagyjából eléri a forráspontot a tejszínes keverékünk, és ha levettük a tűzről, tegyük bele az áztatott zselatinlapokat, amit előtte nyomkodjunk ki, nehogy felesleges víz kerüljön a tejszínbe.
4.
Jól kavarjuk el, majd öntsük ki formákba, és minimum 5 órára, (de az a legjobb ha egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe.
5.
Az eperöntethez egy magas falú edénybe tegyük az epret, a citromlevet, és a mézet, és kézi mixerrel turmixoljuk le. Ha esetleg túl édes, vagy túl savanyú, adjunk hozzá még citromlevet, vagy mézet.
6.
Tálaláskor a formákat vegyük ki a hűtőből, tegyük őket 1-2 percre meleg vízbe, majd egy kis tányérra borítsuk fel a formát. Az eperöntettel locsoljuk meg, majd néhány szem eperrel díszíthetjük.
- Minimum 5 órát álljon a hűtőbe, de az a legjobb ha egy egész éjszakára betesszük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!