Remélem, sokak húsvéti asztalára kerül ez a kis kalács:)
Hozzávalók 4 adaghoz
60 dkg finom liszt
25 dkg margarin
5 dkg porcukor
3 dkg élesztő
1 csipetnyi só
1.5 dl joghurt
1 evőkanál vaj
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
6 evőkanál baracklekvár
1 db tojás
1 evőkanál színes tortadara
Adag
4 adag
Lépések
1.
A liszthez adjuk az élesztőt (felfuttatás nélkül) és az összes alapanyagot jól összegyúrjuk, kidolgozzuk, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk.
2.
Éjszakára hűtőbe tesszük.
3.
Másnap átgyúrjuk, kinyújtjuk. Megkenjük lekvárral, és megszórjuk cukros darált dióval. Feltekerjük, és kivajazott kuglófformába tesszük. Bevagdossuk, de nem teljesen a közepétől.
4.
Megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk színes tortadarával, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
5.
Miután megsült, a formában hagyjuk kihűlni, majd kivesszük a formából, és tálcára tesszük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!