Cseresznyés süti tejfölös tésztával
- 4 db tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 12 dkg lágy vaj vagy margarin
- 2 dl 20%-os tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 50 dkg friss magozott cseresznye
1.
tojásokat keverd habosra a cukorral.
Add hozzá a puha (vagy olvasztott, kihűtött) vajat, majd a tejfölt, és keverd simára.
A lisztet keverd össze a sütőporral és egy csipet sóval, majd apránként add a masszához.
Egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy vajazd/lisztez, majd simítsd bele a tésztát.
Szórd meg a tetejét a magozott, lecsepegtetett cseresznyével.
180 °C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 35-40 percig, amíg szép aranybarna lesz (tűpróba!).
Kihűlés után szórd meg porcukorral.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!