Köszöntsétek Jack Skellingtont, aki idén fehér- és étcsoki krémes sütőtök pitévé változott
Hozzávalók 1 adaghoz
300 g Gluténmentes liszt
1 kávéskanál só
180 g puha margarin
8 evőkanál jeges víz
500 g sütőtök
50 g porcukor
15 g étkezési keményítő
80 g laktozmentes tej
100 g étcsokoládé
100 g fehércsokoládé
150 g cukrászhab
1 kávéskanál fahéj
Adag
1 adag
Lépések
1.
A sütőtököt felszeletelem, majd előmelegített sütőben 180 fokon 60 percig/puhulásig sütöm, majd rácson hagyom teljesen kihűlni.
2.
A tésztához egy tálban a lisztet a sóval elkeverem, majd a kockára vágott puha margarint a liszttel apróra morzsolom.
Kanalanként hozzáadom a jeges vizet és alaposan átgyúrom.
3.
A tésztát lisztezett deszkára teszem, jól átgyúrom hogy puha, sima tésztát kapjunk.
Folpackba csomagolom és fél órát hűtőben pihentetem.
4.
A sütőtök belét lefejtem a héjról, majd krumpli nyomóval jó pépesre átnyomkodom. Hozzáadom a porcukrot, a keményítőt, a tejet, majd ízlés szerint őrölt szerecsendióval, őrölt szegfűszeggel és fahéjjal ízesítem.
5.
A piteformát kivajazom, liszttel átszórom.
A tésztát kiveszem a hűtőből és lisztezett deszkán alaposan átgyúrom. Folpackra teszem a tésztát és ezen kör alakúra nyújtom. Ezután a tésztát a piteformára terítem és szépen elegyengetem benne, villával sűrűn átszúrkálom. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütöm, majd hagyom a formájában kihűlni.
6.
A kihűlt tésztára kanalazom a sütőtökkrémet, majd kör alakban kb 2 centi mélyen kanállal egyenletes mélyedést készítek, alá pedig egy csokornyakkendő lenyomatát formálom meg. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütöm, majd hagyom kihűlni.
7.
A fehércsokit és az étcsokit külön - külön 75-75 ml cukrászhabbal gőz felett felolvasztom, majd a még meleg fehércsokival kitöltöm a pite közepén lévő mélyedést, az étcsokival pedig egy hurkapálca segítségével megrajzolom Jack arcát és kitöltöm a csokornyekkandő helyét.
8.
Ha készen vagyunk, hűtőben a csoki dermedéséig pihentetjük a piténket.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!