A tésztához 5 tojássárgáját kikeverünk 25 dkg porcukorral , 15 dkg margarinnal, 12 evőkanál tejjel, majd belekeverünk 30 dkg lisztet és egy csomag sütőport. Tepsibe simítjuk és félig megsütjük.
2.
A töltelékhez 2 kg almát lereszelünk , levét kinyomkodjuk, majd cukorral, vaníliás cukorral , fahéjjal kicsit megdinsztelünk. Belekeverünk 2-3 evőkanál búzadarát. Az így elkészült tölteléket a tepsiben lévő tésztára simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük sülni.
3.
5 tojásfehérjét felverünk kemény habbá , majd belekeverünk 25 dkg porcukrot.
4.
Amikor a sütemény majdnem kész, a habot az almára simítjuk és visszatesszük a sütőbe még egy kicsit szárítani. Tetejére szórhatunk diót is, ezzel együtt szárítjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!