Az égetett tészta egyik csodája az ekler fánk. Ez az egy szerű változata .
Hozzávalók 6 adaghoz
10 dkg víz
10 dkg házi sertészsír
10 dkg finom liszt
4 db tojás
1 csipetnyi só
1 csipetnyi cukor
3 dl habtejszín
15 dkg étcsokoládé
7 dkg vaj
1 teáskanál olaj
1 csipetnyi só
Adag
6 adag
Lépések
1.
Elkészítés: a hideg vízbe beletesszük a zsírt,a csipet cukrot,és a csipet sót és feltesszük forrni,ha felforrt akkor hozzáadjuk a lisztet ,és gyors mozdulatokkal addig keverjük míg össze nem áll a tészta .Recsegő hangot add ki amikor elkészült,kb 2-3 perc.
2.
A tésztába egyenként bele ütjük a tojásokat,gyorsan összekeverjük.De legjobb robot géppel felverni. Amikor kész a tészta ,habzsákba tesszük,és egy sütőfóliával kibélelt tepsibe dk 10 cm csíkokat nyomunk,mint egy baba piskóta.
3.
Közben amíg készítettük a tésztánkat addig a sütött 220 c előmelegítjük. A betoljuk a tepsit a sütőbe 10 percig sütjük ezen a hőfokon,majd visszavesszük 180c még 10-15 percig.
4.
Ha megsültek a fánkok akkor még forrón recés késsel levágjuk a tejüket,hogy a győz távozzon belőle. Amíg hűlnek a fánkok e felverjük a tejszínt(cukor nem kell a tejszínbe mert ebben benne van) egy csipet sóval,a csokit a vajat,étolajjaj,vízgőz felett felolvasztjuk. A tejszínhabot habzsákba szedjük és megtöltjük a ekler fánk alját,majd a tetejét olvasztott csokiba mártjuk. És tálalunk máris fogyasztható ez a remek süti
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!