Minden hétvégén sütök valamilyen sütit vagy tortát. Most ez került sorra. :)
Hozzávalók 4 adaghoz
5 db tojás
30 dkg cukor
10 evőkanál víz
10 dkg darált dió
15 dkg finom liszt
1 csomag sütőpor
30 dkg eper
4 dl kefir
4 dl habtejszín
20 dkg porcukor
1 csomag csomag zselatin
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tojássárgáját porcukorral, és a vízzel habosra keverjük.
2.
Hozzáadjuk a diót, lisztet, sütőport és a tojásfehérjék felvert habját.
3.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
4.
Az epret a porcukorral és a kefírrel habosra turmixoljuk, óvatosan beleforgatjuk a tejszínhab háromnegyedét, és a kevés vízzel felfőzött, majd langyosra hűtött zselatint.
5.
A tortalapot kettévágjuk, majd megtöltjük.
6.
A maradék töltelékkel bevonjuk a tetejét és az oldalát.
7.
Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
8.
A maradék tejszínbe piros színezőt teszünk, és habnyomóval virág formát nyomunk rá.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!