Igazi klasszikus, amelyet nem csak ünnepekkor érdemes készíteni.
Hozzávalók
25 dkg finomliszt
9 dkg porcukor
4 db tojás
18 dkg vaj
1 csipetnyi só
1 üveg lekvár
Lépések
1.
Három tojást szétválasztok, a lisztet egy nagyobb keverőtálba kimérem, hozzáadom a porcukrot, a csipetnyi sót és a darabokra vágott hideg vajat, majd finoman összemorzsolom, végül a tojások sárgájával tésztává gyúrom. A kész tésztát alufóliába teszem, és egy órára a hűtőbe rakom.
2.
A megmaradt tojást egy kisebb tálban elhabarom. A tésztát lisztes deszkán kisujjnyi vékonyságúra nyújtom, különféle formákat vágok belőle, párjukra ablakot metszek, majd a linzereket sütőpapíros tepsire fektetem, minden páros egyik felét vékonyan, de egyenletesen lekenem habart tojással. A linzereket előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütöm, amíg világos aranyszínűek nem lesznek.
3.
A kész linzereket rácsra teszem, megvárom, amíg teljesen kihűlnek, majd az üres kekszeket lekvárral megkenem, és a sima, vagy ablakos párjukat ráillesztem. Legalább egy fél napot várok a kínálás előtt.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!