A joghurtos pohár a mérce.
Elkészítés:a sütött 180 fokra előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat,beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, jól kikavarjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet simára keverjük.
2.
Veszünk egy 23*39 cm tepsit kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel, a tészta felét belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggy másik felét.
3.
Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 25 percig sütjük.
4.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk, visszatoljuk a sütőbe 15 percre amíg megsül, illetve megszárad a hab a tészta tetején.
5.
Ha megsült hagyjuk langyosra kihűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.
Forróvízbe mártott késsel szeleteljük fel, kockára.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!