Ezt a tortát Valentin napra leptem meg a családomat vasárnap!
Hozzávalók 8 adaghoz
6 db tojás
4 evőkanál cukor
2 evőkanál barna cukor
1 dkg vaníliás cukor
1 csipetnyi só
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál vaj
1,5 dl habtejszín
30 dkg fagyasztott erdei gyümölcskeverék
4 evőkanál cukor
1 teáskanál balzsam ecet
1 evőkanál dekorcukor
2 db lap zselé
2 evőkanál víz
Adag
8 adag
Lépések
1.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához hozzá adjuk a barna cukrot ,a vaníliás cukrot ,az olvasztott vajat,a vizet ,és fehéredésik keverjük,majd beleforgatjuk a kakaóport is ,ezzel is alaposan kikavarjuk.
2.
A tojás fehérjét a csipet sóval elkezdjük felverni ,amikor felhabosodott akkor apránként hozzá adjuk a cukrot,és kemény habbá verjük.
3.
A kikavart tojássárgájába bele öntjük a lisztet összekeverjük,majd a tojás fehérje habból teszünk bele 2-3 kanállal és fellazítjuk a masszát,ilyenkor bátran keverhetjük a habbal .Végezetül a többi tojás habot apránként adagoljuk ,és laza ,körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk a masszába.
4.
Egy szív alakú sütő formát kikenünk olajjal ,és formára vágott sütőpapírral,és ebbe a formába simítjuk a csokis piskóta masszát. 180 c előmelegített sütőbe toljuk 15 -18 percre ,tűpróbával győződünk meg róla ,hogy biztos át sült.
5.
Rácson hűlni hagyjuk.Amíg hűl a torta addig elkészítjük a krémet. A tejszínt felverjük kemény habbá,a erdei gyümölcsöt megszórjuk cukorral ,és balzsam ecettel,állni hagyjuk,majd egy leves szűrőn,vagy szitán átnyomjuk,át passzírozzuk.
6.
A zselatin lapokat 4 evőkanál vízben fel oldjuk,úgy ,hogy langyosra felmelegítjük ,és lehűtjük,majd a gyümölcsléhez keverjük .A tejszínhabhoz keverjük az erdei gyümölcs sűrű levét apránként .Így szép rózsaszín lesz a tejszínünk,és pikáns ízű. A kihűlt torta tetejére simítjuk,fehér tejszín rózsákkal,és dekor cukorral díszítjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!