Keksz-tekercs , dióval és olvasztott kakaós mogyorós krémmel díszítve
Akár a húsvéti ünnepi asztalra is lehet tálalni.
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1/2 dl feketekávé
- 1 evőkanál lekvár
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vérnarancs aroma
- 1-2 evőkanál dió
- 4-5 evőkanál olvasztott csokoládé
1.
Tészta elkészítése:25 dkg darált háztartási kekszhez hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot , 1/2 dl kávét, 1 evőkanál lekvárt (tetszés szerint, bármilyen lehet), 1 evőkanál kakaóport, 1 csomag vaníliás cukrot aztán elkeverjük, és a végén apránként hozzáöntjük az 1 dl tejet. Sima tésztát kell kapnunk, ami, nem ragad.
2.
Töltelék elkészítése: 5 dkg vajat habosra keverünk a 8 dkg porcukorral és a 2 csomag vaníliás cukorral.Hozzátesszük az aromát is.
3.
Süti összeállítása: A kekszes tésztát kinyújtjuk. A deszkát előtte porcukorral szórjuk le, hogy ne ragadjon oda a tészta. Majd elkenjük rajta a vajas krémet. Jó szorosan feltekerjük, rászórunk diót és olvasztott csokoládét is . Alufóliába csomagolva egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4.
Másnap, tálalás előtt , megszórtam porcukorral is. Szeleteljük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!