Csokoládés álomtorta ( Cukormasszával bevonva)
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 púpozott ek finom liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipetnyi só
- 3 evőkanál kakaópor
- fél kg túró
- 1 evőkanál citromlé
- 15 dkg cukor
- 2 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag cukormassza
1.
Elkészítjük a piskótát . A tojássárgáját , a cukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük. A lisztet és a sütőport egy tálba összekeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot készítünk. A tojássárgájás masszához hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a csipet sót, jól eldolgozzuk, majd a tojásfehérjéből készített habot belekanalazzuk, és óvatosan beleforgatjuk, keverjük, úgy, hogy ne törjön meg. Belekeverjük a kakaóport, majd ha kész egy tortaformában ( kapcsos) megsütjük.
2.
A túrót, a citromlét, a cukrot kb. 5 dkg , és a tejszínt kikeverjük. Majd megcsináljuk a pudingot , de csak 3,5 dl tejjel, hogy sűrűbb legyen.
3.
Az elkészült piskótát hagyjuk kihűlni, majd kettévágjuk, majd megkenjük a túrókrémmel, erre rákenjük a kihűlt pudingot, majd a piskóta tetejét ráborítjuk.
4.
A cukormasszát kinyújtjuk vékonyra és ráborítjuk a tortára , bármilyen formával lehet szépíteni tovább.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!