1.
Az epervelő elkészítése: 50 dkg friss eper, 2 evőkanál cukor.
Megtisztítjuk az epret ,majd egy lábasban összefőzzük a cukorral .
Ha túl hígnak találjuk akkor beforraljuk.
Majd szűrű szitán ,vagy leves szűrőn átpasszírozzuk ,hogy a magvaktól megszabaduljunk.
2.
A piskóta elkészítése :elektromos habverővel legnagyobb fokozaton halványsárga krémmé vejük az egész tojásokat a cukorral 4-5 percig.belekeverjük a lisztet .Egy 24 cm átmérőjű tortaforma aljárát sütőpapírral kibéleljük beleöntjük a piskóta masszát.
180 c előmelegített sütőben megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
3.
Közben elkészítjük a a krémet .
A közös alap-hoz kikeverjük a mascarponét a joghurttal , porcukorral és a vaníliás cukorral majd bele dolgozzuk a a habbá vert tejszínt .
Kétfelé osztjuk,az egyik felét berakjuk a hűtőbe .
A másik feléhez hozzáadjuk az epervelőt 10 g porzselatint beáztatjuk kevés hideg vízbe,majd forrásig melegítjük .
Hőkiegyenlítéssel elosztatjuk az epres krémben.
A piskóta lap köré tortagyűrűt állítunk .
Ráöntjük az epres krémet ,és beletesszük a hűtőszekrénybe dermedni legalább két órára .
4.
A bodzaszörpbe belekeverjük a zselatint ,hagyjuk állni.
Elővesszük a a hűtőből a félretett krémet belereszeljük a citrom héját,bele csavarjuk a levét.
A zselatinos bodza szörpöt forrásig melegítjük hőkiegyenlítéssel bele dolgozzuk a citromkrémbe .
Ráöntjük az epres rétegre ,és ismét belerakjuk a hűtőszekrénybe pár órára.
Tálalás előtt a tetejét bodzavirággal és levéllel díszítjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!