Nagyon finom csigakekszek, ajánlhatom elkészítésre .
Hozzávalók 4 adaghoz
140 g A világos tésztarészhez: búzaliszt
85 g vaj
1 db tojás S-méretű
1 kávéskanál sütőpor
45 g porcukor
1 csipetnyi só
2 evőkanál A barna töltelékrészhez: vaj
2 evőkanál porcukor
1 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
Adag
4 adag
Lépések
1.
Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.
2.
A világos részhez a lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval, és a sütőporral, majd elmorzsoljuk benne a hideg vajat. Hozzáadjuk a tojást, majd az egészből tésztát gyúrunk. Ha kész, folpack-ba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
3.
Közben a barna részhez megolvasztjuk a vajat (én mikrohullámú sütőben tettem ezt). Hozzáadjuk a kakaóport és porcukrot, majd az egészet alaposan összekeverjük.
4.
A sütőt bekapcsoljuk melegedni, alsó-felső sütésen, 180 C-ra. A pihentetési idő letelte után a tésztát lisztezett felületen kb. 2-3 mm vastagságú téglalappá nyújtjuk.
5.
Rákenjük a kakaós masszát.Majd a tésztát a rövidebbik végétől kezdve feltekerjük.
6.
Egy éles késsel kis szeleteket vágunk belőle.
7.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, majd berakjuk az előmelegített sütő középső részébe.
8.
Kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Ha elkészültek, a tepsin hagyjuk őket kihűlni.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!