Az 50 dkg lisztet a 25 dkg vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a sót és folyamatos gyúrás mellett egyenként a 2 db tojássárgáját is. Addig dolgozunk a tésztával, amíg el nem válik az edény falától.
2.
1 óra pihentetés után egy nyújtódeszkán a tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és kis méretű pogácsaszaggató segítségével kiszaggatjuk. Ezután egymástól 2 cm távolságra egy zsírpapírozott tepsire rakjuk a korongokat, és 1 db tojássárgájával lekenjük a tetejüket.
3.
Előmelegített sütőben (200/180) 10 perc alatt készre sütjük a pogácsákat, majd hűlni hagyjuk.
4.
Elkészítjük a tölteléket: a vajat habzásig hevítjük, majd 5 dkg liszt hozzáadásával simára keverjük, tejjel felöntjük,sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük és takarék lángon állandó kevergetés mellett krémmé főzzük.
5.
Végül beleteszünk 10 dkg reszelt sajtot és kihűtjük.
6.
Az apró pogácsákat a sajtkrém segítségével párosával összeragasztjuk, majd a maradék reszelt sajtba forgatjuk.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!