Kb 15 perc munka, a többit a sütő intézi. A végeredmény, egy szaftos, krémes finomság. Érdemes dupla adagot készíteni!
Hozzávalók 6 adaghoz
5 db tojás
15 dkg eritrit
10 dkg rizsliszt
10 dkg darált mák
12 dkg vaj
5 dl 2,8%-os tej
5 dkg nyírfacukor
Adag
6 adag
Lépések
1.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kihabosítjuk az eritrittel majd beledolgozzuk a puha vajat (margarint) Egy tálba kimérjük a mákot és a rizslisztet. A tojásos-eritrites masszához, kanalanként adagoljuk hozzá a liszt-mák keverékét, keverjük alaposan össze, majd öntsük hozzá a tejet is, keverjük össze. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot és a legvégén óvatosan forgassuk bele a tojáshabot.
2.
A tésztát sütőpapírral bélelt formába öntjük és 160 fokra melegített sütőben kb 60 perc alatt megsütjük.Csak akkor szeljük, amikor teljesen kihűlt!
Nyírfaporcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!