Elkészítés: a tejet a cukorral meg langyosítjuk,majd bele morzsoljuk az élesztőt ,és felfuttatjuk.
2.
Majd a felfuttatott élesztős tejbe beszórjuk a lisztet ,hozzá adjuk a tolásokat a csipet sót,és a rumot.
3.
Elkezdjük összeállítani a tésztát ,és apránként hozzáadjuk az olvasztott vajat ,és jól kidolgozzuk a ,szinte felverjük a tésztát. Akkor jó ha szép fényes a tészta és elválik a kezünktől,és táltól.
4.
Megszórjuk a tetejét liszttel,letakarjuk egy konyharuhával ,és 30 percig kelesztjük.
5.
Ha meg kelt akkor kiborítjuk a gyúró deszkára ,újra át gyúrjuk ,majd tetszés szerinti nagyságú pogácsa szaggatóval ki szaggatjuk.Ismét letakarjuk és egy 10 percig újra kelesztjük.
6.
ajd nem túl forró olajban kisütjük.Az egyik oldalát fedő alatt ,mert így lesz szalagos a fánkunk. a kisült fánkokat papírtörlőre szedjük ki ,hogy az olajat felfogjuk.
7.
Elkészítjük a csoki mázt ,vízgőz felet felolvasztjuk ,az étcsokit a vajat,és elkeverjük az olajjal,majd egyenként belemártjuk a tejét az olvasztott ércsokiba. A fánkok közepébe barack lekvárt teszünk, és végezetül fehér csokit csurgatunk az étcsoki tetejére .
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!