Annyira finom, puha, hogy még 2 nap múlva (feltéve, ha addig megmarad) is puha marad.
Hozzávalók 4 adaghoz
50 dkg búzaliszt
20 dkg barna cukor
25 dkg margarin
3 db tojássárgája
1 csipetnyi só
1 csomag sütőpor
3 evőkanál 20%-os tejföl
1 db reszelt citromhéj
1.5 kg alma
3 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
1 csomag főzős vaníliás pudingpor
1,5 dl víz
Adag
4 adag
Lépések
1.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Majd kettévesszük úgy, hogy egyik része kicsivel nagyobb legyen.
2.
Nagyobbik részét hűtőbe, kisebbik részét fagyasztóba tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
3.
Az almákat meghámozzuk, legyaluljuk. Margarinon a cukorral félpuhára pároljuk. A pudingport kevés vízzel elkeverjük, az almára öntjük, és besűrűsítjük. Langyosra hűtjük.
4.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk az almás krémbe.
5.
Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibéleljük, a nagyobbik tésztát tepsi méretűre nyújtjuk, a kihűlt krémet elterítjük rajta, a fagyasztós tésztát ráreszeljük, és készre sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!