Friss eperből a legfinomabb, de ha van otthon lefagyasztva egy kis gyümölcs, bármelyik évszakban elkészíthető.
Hozzávalók 10 adaghoz
6 db tojás
6 evőkanál búzaliszt
6 evőkanál kristálycukor
3 db pudingpor vanília ízű
8 evőkanál porcukor
2 db tojás
1 liter 2,8%-os tej
60 dkg eper
5 db babapiskóta (lereszelve)
Adag
10 adag
Lépések
1.
A 6 db tojásból, 6 ek. lisztből és 6 ek. cukorból piskótát sütünk az alábbiak szerint. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, és legalább 10-15 percen keresztül dolgoztatjuk a robotgépet.
2.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beledolgozzuk a cukros tojássárgás masszát. Több részletben hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elegyítjük a habos tésztában.
3.
Egy kizsírozott, kilisztezett kb. 25 x 40 cm-es tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 160 fokon megsütjük.
4.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet. A 3 db vaníliás pudingporból, 8 ek. porcukorral, 2 db tojássárgájával és 1 liter tejjel pudingot készítünk.
5.
Közben felverjük a 2 db tojásfehérjét kemény habbá. Ha a puding elkészült, még forrón hozzákeverjük a kemény tojásfehérjét.
6.
Ha langyosra hűlt a piskóta, a megmosott, megtisztított, és kettévágott epreket szépen elegyengetjük a piskóta tetején.
7.
Erre ráöntjük a tojásfehérjével elkevert vaníliapudingot, és szépen elsimítjuk rajta, majd tetejére reszelünk babapiskótát.
8.
Hűtőbe rakjuk kb. 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is. Én mindig előző nap megsütöm. Másnap szeletelhetjük, és fogyasztható.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!