A sütéshez használt porcukorba levendulavirágot tettem, és pár napig állni hagytam. Így finom levendulás ízt kapott.
Hozzávalók 12 adaghoz
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csipetnyi só
7 dkg levendulás porcukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
1 dl Hulala (v. habtejszín)
2 db tojás
6 db sárgabarack
15 dkg vaj
2 dl Hulala (v. habtejszín)
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál levendulás porcukor
Adag
12 adag
Lépések
1.
A csokoládét vágjuk fel apró darabokra. A sárgabarackot vágjuk fel kisebb darabokra. A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
2.
A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot, és az apróra vágott csokoládét, majd keverjük össze.
3.
A felolvasztott és visszahűtött vajhoz adjuk hozzá az egész tojásokat és a habtejszínt, majd keverjük simára.
4.
Ezután adjuk hozzá a száraz hozzávalókhoz, fakanállal keverjük össze, majd adjuk hozzá a feldarabolt sárgabarackot és szintén, óvatosan keverjük össze, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön.
5.
A muffinformát béleljük ki papírkapszlival, vagy zsírozzuk és lisztezzük ki, majd kanalazzuk bele a masszát.
6.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (Légkeverésnél 170 fokon, 25 perc alatt.)
7.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra a muffinokat, és hűtsük ki teljesen.
8.
A puha vajhoz adjuk hozzá a levendulás cukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük simára.
9.
A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a cukros-vajas krémhez, és felhasználásig tegyük be a hűtőbe.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!