Gyorsan elkészíthető desszert egy kiadós leves után.
Hozzávalók 5 adaghoz
1/2 csomag A pudinghoz : vaníliás ízű pudingpor
1/2 csomag eper ízű pudingpor
4 dl tej
3-4 evőkanál cukor ( ízlés szerint )
3 db A tésztához : tojás
5 dkg cukor
0.5 dl tej
2-3 evőkanál rumaroma
0.2 dl napraforgó olaj
15 dkg finomliszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
3 evőkanál A mázhoz : tejföl
1 evőkanál cukor
1 evőkanál rumaroma
1-2 evőkanál piros ételszínezék
Adag
5 adag
Lépések
1.
A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni teljesen.
2.
A tojások sárgáját, a cukrot és a rumaromát elkeverjük.
3.
Hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet is, a kakaóport, majd a kikevert tésztához adjuk a keményre felvert tojások habját is.
4.
Egy kisebb, sütőpapírral, bélelt tepsibe tesszük, és vizes kis kanállal beleszaggatjuk a teljesen kihűlt pudingot, majd rákenjük a tejfölös mázat. 180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Még nem érkezett hozzászólás, legyél Te az első!